MojeTerasa
Hlavní partner WoodPlastic
Dnes je 30. dubna 2024, svátek má Blahoslav, pranostika na dnešní den: Hřímání tohoto měsíce veselý a hojný rok, ale zlých smrt předpovídá.

Kompozitní terasa bez kompromisů

Redakce
9. 5. 2022
Foto: Kompozitní prkna TERAFEST®, výrobce WPC - Woodplastic, www.woodplastic.cz

Produkty z dřevěného kompozitu jsou dnes velkým hitem, ale ne všechny splní vaše očekávání. Pro dlouhou životnost terasy je nejdůležitější, z čeho a jak se vyrábějí prkna. České terasy Terafest® od společnosti WPC – Woodplastic oceňuje už více než 10 000 spokojených zákazníků po celém světě. Buďte mezi nimi.

Prkna Terafest® společnosti WPC – Woodplastic ze středočeských Bukovan jsou určená pro montáž atraktivních, mimořádně odolných teras, bezúdržbových plotů a stylových obkladů stěn. Vyrábějí se za pomoci špičkové americké laserové technologie z pečlivě vybrané dřevité moučky z obnovitelných zdrojů obohacené o zdravotně nezávadný polyethylen.

Vsaďte na světovou kvalitu českého výrobce

Zvažujete terasu z WPC? Poradíme vám, jak na to. Začněte tím, že se budete zajímat o tři základní věci: Kdo je výrobcem prken, z čeho a jak svá prkna vyrábí a jaký poskytuje zákaznický servis. Kupříkladu společnost WPC – Woodplastic si je kvalitou svých produktů natolik jistá, že na ně nabízí záruku až 25 let.

Foto: Kompozitní prkna TERAFEST®, výrobce WPC – Woodplastic, www.woodplastic.cz

Jinak řečeno, lidé, kteří pro vás v Bukovanech právě teď vyrábějí nová terasová prkna, garantují, že váš právě narozený potomek bude moci na své terase oslavit křtiny, narozeniny, párty, maturitu, promoci i svatbu. A to vše bez dodatečných nákladů na péči o terasu. Důvodů, proč prkna Terafest® vydrží minimálně po dobu jedné generace plně funkční a stále stejně atraktivní, je několik.

Odolnost
Prkna Terafest® jsou konstruována tak, aby odolávala náhlým výkyvům teplot i všem běžným rozmarům počasí – dešti, sněhu, mrazu i UV záření. Materiál je stálobarevný, minimálně nasákavý a rezistentní jak vůči bazénové chemii, tak slané vodě.

Minimální údržba
Výroba a způsob montáže teras od WPC – Woodplastic zaručuje zcela zanedbatelnou potřebu péče. Ta spočívá v občasném ometení nečistot a opláchnutí vodou, ideálně pod tlakem. Mastné fleky je vhodné co nejdříve umýt saponátem. Prkna se nemusejí natírat, impregnovat ani jinak chemicky ošetřovat.

Foto: Kompozitní prkna TERAFEST®, výrobce WPC – Woodplastic, www.woodplastic.cz

Atraktivní design
Výrobky Terafest® působí reprezentativně a zároveň jsou velmi příjemné na dotyk. Můžete si vybírat jak z několika profilů, tak i z velkého množství povrchů a přirozeně působících barevných odstínů, které vám umožní sladit vaši novou terasu s jejím okolím – se zahradou nebo třeba fasádou domu.

Bezpečnost
Kompozitní prkna Terafest® jsou zdravotně nezávadná a recyklovatelná. Na jejich protiskluzovém povrchu se netvoří třísky ani štěpy. Kompozitní směs obsahuje panenský polyetylen HDPE, který splňuje stejná kritéria, jako polymery používané v nemocnicích.

Plný profil
Na rozdíl od některých levnějších, zpravidla dutých výrobků, nedochází u plnoprofilových prken Terafest® ke kroucení, praskání ani drolení. Jsou tuhá, kompletně probarvená a mají velkou nosnost. Díky tomu se nemusí kotvit k podloží, což usnadňuje, urychluje a zlevňuje jejich montáž.

Foto: Kompozitní prkna TERAFEST®, výrobce WPC – Woodplastic, www.woodplastic.cz

Ohleduplnost k životnímu prostředí
WPC – Woodplastic se hlásí k hodnotám, které považuje za důležité. V první řadě jde o ekologii. Prkna Terafest® se vyrábějí výhradně z pečlivě vybraného zbytkového dřeva z evropských lesů obhospodařovaných tak, aby byla zajištěna jejich trvalá obnova. Produkty Terafest® jsou recyklovatelné a neobsahují PVC.

Nechte se inspirovat

Víte, co všechno je třeba zohlednit při plánování terasy? Pokud si nejste jistí, obraťte se na některého z partnerů WPC – Woodplastic. Nabídne vám bezplatnou konzultaci, vysvětlí, jaké možnosti WPC nabízí a který výrobek bude ideální právě pro vaši stavbu a proč. Zdarma vás navštíví, poradí s výběrem, návrhem i kalkulací a upozorní na řadu praktických detailů. www.woodplastic.cz

Foto: Kompozitní prkna TERAFEST®, výrobce WPC – Woodplastic, www.woodplastic.cz

 

Související články

Nová střešní terasa Terafest® v Brně nabízí klid a krásný výhled

Trinity Office Center tvoří moderní blok kancelářských a obchodních budov přímo uprostřed Brna. Zaměstnancům a návštěvníkům tu nově slouží v pořadí už druhá střešní terasa z kompozitního materiálu WoodPlastic®. Bezúdržbová prkna od českého výrobce obklopená zelení poskytují vítané soukromí v příjemném prostředí i hezký výhled. Každá terasa může být svým způsobem zajímavá, ale v případě těch střešních to bývá […]

Přečíst
Říjen 2021

Plotovky Terafest® lze použít i jako dekorativní prvek

Prkna z WPC jsou dnes trendem a terasy z nich patří k mimořádně oblíbeným. Důvodem je jejich atraktivní vzhled, velká odolnost a dlouhá životnost bez nutnosti pravidelné údržby. Stále více zájemců přitom zjišťuje, že vlastnosti kompozitních prken je předurčují i k dalšímu využití. Tak, jako je tomu v případě plotovek Terafest® od českého výrobce WPC […]

Přečíst
Listopad 2021

Nejlepší rozhodnutí jsou ta, kterých nelitujete ani po letech

Ve středočeských Bukovanech sídlí firma, jejíž výrobky bodují ve více než 30 zemích světa, včetně těch nejnáročnějších trhů západní Evropy. Terasy Terafest® z kompozitu dřeva a polymeru od společnosti WPC – WoodPlastic jsou zárukou, že si pořizujete to nejlepší, co je momentálně k dispozici. Do toho nezapomeňte zahrnout i odpovídající firemní servis, který vám poskytnou […]

Přečíst
Květen 2021

Při výběru materiálu terasy myslete i na náročnost údržby

Zima je tu. Se vší svou vlezlostí a nástrahami. Každý sluneční paprsek je malým svátkem a věčně mokrá prkna na terase lákají už jen ty nejodolnější z nás. Je čas odpočívat a vůbec nikdo netouží řešit nějaké nedodělky či opravy. I na to je třeba myslet, pokud se rozhodujete, z jakého materiálu postavíte svoji novou terasu. […]

Přečíst
Prosinec 2021

Školka poničená tornádem dostala novou terasu zdarma

Děti z Mateřské školy Sluníčko v Moravské Nové Vsi mohou od října využívat novou bezúdržbovou terasu Terafest® z kompozitního dřeva. Prkna a další potřebné komponenty v celkové hodnotě bezmála čtvrt milionu korun poskytl školce zdevastované tornádem český výrobce WPC – WoodPlastic zdarma. Když se ve čtvrtek 24. června 2021 večer přehnalo nad Břeclavskem a Hodonínskem nejsilnější […]

Přečíst
Říjen 2021

Luxusní hotel v Saúdské Arábii vsadil na českou terasu od WPC – WoodPlastic

Nová atraktivní terasa Terafest® od české společnosti WPC – WoodPlastic začne brzy sloužit hostům jednoho z nejluxusnějších ubytovacích zařízení na Blízkém východě, hotelu Shangri-la v saudskoarabské Džiddě. Projektanty téměř čtvrt kilometru vysokého hotelu ve městě Džidda (Jeddah) zaujala široká česká prkna Terafest® Max Star v barevném odstínu Cedar, která dokážou svou kvalitou a stylem přispět k pocitu mimořádné úrovně […]

Přečíst
Září 2021