MojeTerasa
Hlavní partner WoodPlastic
Dnes je 10. dubna 2021, svátek má Darja, pranostika na dnešní den: Prší-li na Velký pátek, je k doufání úroda.

Vejce mimóza – velikonoční recept z Gurmandie

Redakce
31. 3. 2021
Zdroj: Gurmandie, www.gurmandie.cz

Vejce – jeden z nejznámějších symbolů Velikonoc. Máte je rádi? Tak to určitě vyzkoušejte výborné recepty od Veroniky z Gurmandie, jejichž hlavní ingrediencí jsou právě vajíčka.

První dobrotou jsou vejce mimóza

Pro někoho novinka, pro jiného znovuobjevení receptu, který si pamatuje z dětství, pro dalšího běžná záležitost. Jak na ně? Připravte si: 8 vajec, 1 lžíci majonézy, sůl, pepř, pažitku a řeřichu.

Zdroj: Gurmandie, www.gurmandie.cz

Postup: Vejce uvařte natvrdo, poté zchlaďte, oloupejte a nakrájejte na poloviny. Žloutky vydlabejte do misky, přidejte majonézu, opepřete, osolte a směs vymíchejte dohladka. Následně ji vložte do zdobicího sáčku a naplňte jí půlky vajec. Ozdobte pažitkou nebo řeřichou.

Obměny: Do žloutkové směsi můžete pro pikantnější příchuť přidat chilli. V případě, že máte rádi červenou barvu, ale ne ostřejší chuť, přisypte sladkou papriku. Pro zelenou verzi vajec mimóza přimíchejte do směsi trochu pesta z medvědího česneku z minulého receptu.

Vajíčková pomazánka od Veroniky

Budete potřebovat: 10 ks vajec, 60 g másla, 100 g majonézy, 60 g zakysané smetany, 60 g šalotky, pažitku, jarní cibulku, dijonskou hořčici, sůl, pepř.

Postup: Vejce uvařte natvrdo, nechte vychladnout a oloupejte. Oddělte bílky a žloutky. Bílky nastrouhejte na hrubém struhadle. Žloutky rozmačkejte vidličkou se změklým máslem, majonézou, zakysanou smetanou a dijonskou hořčicí. Osolte, opepřete a přimíchejte nadrobno nasekanou šalotku a jarní cibulku. Nakonec ozdobte pažitkou.

Zdroj: Pixabay

Dobrou chuť a krásné Velikonoce vám přeje Veronika z Gurmandie.

Související články

Vyrobte si zdravé pesto z medvědího česneku

Už se to pomalu blíží. Sluníčko a teplo probouzí přírodu ze zimního spánku a my v kuchyni už netrpělivě vyhlížíme první zelené lupínky. Dnes se s vámi podělím o recept na jednoduché základní pesto z medvědího česneku. Je tak snadné a dobré, až vás to možná překvapí. Samozřejmě vám ráda doporučím i pár dalších kombinací […]

Přečíst
Březen 2021

Grilovaný sirloin steak – křehký, šťavnatý a téměř bez tuku

Zkoušíte rádi nové chutě, nepohrdnete dobře připraveným masem a už vás omrzelo grilovat pořád dokola jen kuřecí, vepřové a vinné klobásy? Máme pro vás tip. Pokud máte v okolí kvalitní řeznictví, vydejte se do něj pro steak z nízkého roštěnce a ugrilujte si sirloin steak. Nemusíte být přímo master chef, abyste si toto velmi jemné […]

Přečíst
Červenec 2020

Udělejte si na Silvestra radost dobrotami podle receptů Veroniky z Gurmandie

Na oslavách je vždycky nejlepší to, že je máte s kým sdílet. Rok 2020 bohužel oslavám příliš nepřál a ani rozloučení s ním nebude výjimkou. Ačkoli se tedy nemůžeme setkat s přáteli, pobavit se s nimi a náležitě je pohostit, přesto si můžeme udělat příjemný večer v kroužku těch nejbližších a vyzkoušet pár nových dobrot. Alespoň u nás to funguje, […]

Přečíst
Prosinec 2020