MojeTerasa
Hlavní partner WoodPlastic
Dnes je 28. listopadu 2020, svátek má René, pranostika na dnešní den: Listopad z mlhy, jinovatky, deště, sněhu, sucha a bláta, předzimou k zimě chvátá.

Vyrobte si domácí sušené ovoce

Redakce
31. 8. 2020

Jablka, hrušky, švestky, ale i hrozny, broskve či meruňky. Tyto a další plody vaší zahrádky chutnají sušené víc než skvěle. Kvalitní domácí sušičku ovoce pořídíte do tisícovky a můžete si vyrobit zdravé a chutné mlsání bez jakýchkoli konzervačních látek.

Příprava ovoce na sušení je velmi snadná a liší se podle konkrétního druhu ovoce. Omyté a osušené plody zpravidla není třeba loupat, naopak ve slupce bývá hodně vitamínů a vlákniny. Ovoce nakrájejte na plátky, meruňky, broskve a švestky předtím vypeckujte, hrozny nechejte v celku a rozložte je na pláty sušičky. Délka sušení závisí na druhu ovoce a nejlepší chuti docílíte jak jinak než pravidelným ochutnáváním. Usušené ovoce skladujte na suchém místě, ideálně ve skleněné nádobě.