MojeTerasa
Hlavní partner WoodPlastic
Dnes je 20. září 2021, svátek má Oleg, pranostika na dnešní den: Bouřky v září - na jaře mnoho sněhu.

Recept na dýňovou polévku, na které si opravdu pochutnáte

Redakce
31. 10. 2020

Že se jich ale urodilo. Větších či menších oranžových balónků, které nejenže na podzim rozzáří vaši pomalu, ale nezadržitelně utichající zahradu, ale zároveň i skvěle chutnají. Bylo by škoda je nevyužít. Zkuste si z nich připravit domácí dýňovou polévku. Je rychlá, jednoduchá a výborná.

Co budete potřebovat? Jednu dýni hokkaido nakrájenou na kousky. Pozor, určitě ji neloupejte, slupka se lehce rozvaří, pouze z ní odstraňte semínka, 2 ks cibule pokrájené na drobno, dále smetanu ke šlehání, olej, asi 750 ml zeleninového vývaru a na ochucení sůl a pepř.

V hrnci si nejprve opečte cibulku na oleji, poté přidejte dýni a opékejte dalších 10 minut. Pak zalijte vývarem a vařte, dokud dýně nezměkne. Polévku následně rozmixujte, dochuťte smetanou, solí a pepřem a ještě chvíli povařte. Na talíři polévku ozdobte dýňovými semínky, čerstvě namletým pepřem nebo opečenými chlebovými krutonky.